Het zijn vragen waar veel directies en CIO’s, in zowel publieke als commerciële omgevingen, mee worstelen: Hoe voorkom ik dat de IT te ingewikkeld wordt? Kan ik het nog wel zelf doen en de technologische innovaties bijhouden? En als ik we IT zelf blijven doen hoe maken we het ons dan gemakkelijker? Ook wij moesten even wennen dat het allemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. We komen er 12 juli a.s. zelfs mee op TV, bij RTL Z!

Gebruikelijke complexiteiten rondom beheer

IT is ingewikkeld door het grote aantal componenten waar IT afdelingen mee te maken hebben en daarbij komen nog de veranderingen die in IT doorgevoerd moeten worden. Gebruikers hebben bijvoorbeeld steeds meer rekenkracht nodig en de opslag van documenten en vertrouwelijke informatie moet veilig zijn en blijven. Daarbij moet je niet alleen nadenken over hoe je ervoor zorgt dat de medewerkers in de organisatie kunnen werken, maar ook hoe ze zo goed en snel mogelijk weer door kunnen werken als er een keer iets misgaat. Dubbel uitvoeren van componenten, snelle restore van backups en uitwijkomgevingen komen dan in beeld met de kosten die daar dan ook bij horen. Als de CIO of IT manager met meerdere vestigingen te maken heeft zal hij of zij er meer dan een dagtaak aan kwijt zijn. Terwijl de tijd van de IT-afdeling veel beter besteed kan worden aan innovaties, zoals AI, IoT en Big Data en een betere ondersteuning van de medewerkers met behulp van IT, waarmee de business vooruit kan.

Een tipje van de sluier…

Omcirkel zondagochtend 12 juli 10:00 uur alvast in je agenda of zet je alarm aan als reminder. Wij geven op TV tijdens de RTL Z uitzending ‘De Barometer’ het antwoord op de vraag hoe IT complexiteiten voor altijd kunnen verdwijnen. Dat geldt niet alleen voor organisaties met een traditionele of monolithische architectuur. Ook bedrijven die de stap naar de cloud al deels gemaakt hebben, kunnen hun tijd en geld goed gebruiken om verdere veranderingen en verbeteringen mogelijk te maken. Het kan wat ons betreft dus een stuk moderner. Wat zou het bijvoorbeeld betekenen als er technologie beschikbaar is die minder bandbreedte nodig heeft en enorm veel kosten op het gebied van dataopslag en toegankelijkheid van informatie bespaart? Alles waar een IT afdeling normaal gesproken druk mee is, zoals beheer, de databescherming, benodigde rekenkracht en het onderhouden van remote locaties zitten als bouwblokken in één intelligente oplossing verborgen. Daarmee kun je op elk moment simpel en snel opschalen en gebruikers van dienst zijn, omdat je voor de bouwblokken kiest die passen bij jouw organisatie.

Vergeet niet te kijken!

Maak er tijd voor vrij zodat je extra tijd krijgt.