Modern Workplace, Moderne werkplek, Office 365 en meer

Steeds meer bedrijven komen met werkplekoplossingen. Veruit de meeste van deze oplossingen zijn gebaseerd op het werken met Microsoft 365 of zoals het vroeger heette Office 365. Daarmee lijken ze op het eerste oog niet veel van elkaar te verschillen. Toch zijn er belangrijke verschillen te noemen die te maken hebben met veiligheid, extra functionaliteit en vooral ook gemak voor de gebruiker. Als u gebruik wilt maken van de voordelen van Office 365 dan kunt u natuurlijk gewoon gebruik maken van deze mooie Microsoft oplossing. Wilt u meer uit een werkplek halen, dan is het handig om te kijken naar complete oplossingen, waarmee veiligheid, samenwerken en handige bedrijfsfunctionaliteit zijn gecombineerd. Onze OneDesk Mobile oplossing is daar een heel goed voorbeeld van.

Microsoft Office 365, KPN modern workplace en vele anderen

Alle moderne werkplekken bevatten ongeveer wel de ingrediënten van Microsoft 365 of Office 365. Veel partijen brengen dit product uit onder een eigen naam, zoals KPN dat doet met KPN modern workplace. U koopt gewoon een Microsoft oplossing, maar omdat u deze bij een andere aanbieder koopt heet het product anders. Veel ICT aanbieders hebben mooie namen bedacht om onder hun eigen label een Microsoft oplossing aan te bieden.

OneDesk Mobile en OneDesk Virtual

Door deze creatieve namen-hussle lijken alle werkplekken best op elkaar. Zoom daarom altijd in op wat er onder de motorkap van een werkplekoplossing zit. Ook OneDesk Mobile en OneDesk Virtual bevatten Office 365. Maar daaraan zijn een scala aan handige en productieve functies toegevoegd. Zoals extra beveiliging, betere backup mogelijkheden, gebruiksvriendelijke dashboards, intranet, mogelijkheden om bedrijfsnieuws slim te delen, kennismanagement en heel veel andere functionaliteiten. En met de virtual oplossing kan uw bedrijf nog flexibeler werkplekken aanbieden aan gebruikers op tal van apparaten zoals PC’s, laptops, tablets en smartphones, zonder dat de gebruiker hoeft te beschikken over een ‘vast device’.

Wat we hebben geleerd van Corona

Door de massale vraag naar meer mogelijkheden om thuis en op afstand goed te kunnen samenwerken is de moderne werkplek ineens in een stroomversnelling gekomen. In een enorm tempo zijn bedrijven gemigreerd naar Microsoft Teams, het benutten van cloud mogelijkheden en nieuwe manieren van communicatie. Een goede werkplek zorgt ervoor dat we met nog meer productiviteit kunnen samenwerken zonder perse op dezelfde locatie te zijn. Wat veel mensen hebben geleerd van de corona crisis is dat ze de sociale contacten en de link met met collega’s missen of een beetje kwijtraken. Iets wat we met OneDesk Mobile oplossen door naast IT-tools ook heel veel “softe” factoren te bieden.

Meer weten over de mogelijkheden van de moderne werkplek?

Wij laten graag zien wat onze filosofie is om succesvol werkplekken in te richten. Zoals gezegd bestaat een goede werkplek niet alleen uit briljante IT-ingrediënten, die Microsoft biedt. Ook softe factoren, zoals kennis delen, informatie uitwisselen en nieuwe manieren van communiceren, vormen een belangrijke basis voor een moderne werkplek waar mensen hun werk goed mee kunnen verrichten. Uiteraard laten we graag zien hoe dat er bij ons uitziet. Daarvoor hoeven we niet eens meer een fysieke afspraak te maken, want de moderne werkplek laten we u natuurlijk gewoon online zien.