Alphen aan de Rijn – 16 april 2015-04-16

Zakelijke gebruikers kunnen nu een volledig beheerde werkplek afnemen inclusief vast en mobiel bellen. Daarbij beschikt de werknemer over alle functionaliteitenvan een standaard werkplek – Office 365, Sharepoint, Exchange, data-opslag, samenwerkingstools en mogelijkheden om online te overleggen, samen te werken en te vergaderen – en over onbeperkt vast/mobiel bellen. Deze werkplek, die OneDesk Mobile wordt genoemd, werkt vanaf iedere willekeurige computer en vanaf mobiele apparaten. Ook is de werkplek eenvoudig te koppelen aan bedrijfsapplicaties die vanuit SaaS, datacenter of on-premise worden geleverd. De werkplek is beschikbaar vanaf tien werknemers.

 

Eenvoudig vanaf de ‘eigen’ computer

OneDesk Mobile wordt standaard geconfigureerd op de computer van de werknemer. Hiermee verandert er niets qua werken ten opzichte van de traditionele computer. De gebruiker beschikt over alle mogelijkheden die hij gewend is maar beschikt bovendien over mogelijkheden om samen te werken en online te overleggen (conferencing, videovergaderen en chatten). Met de OneDesk Mobile werkplek heeft de gebruiker ook het recht om office op vier andere apparaten te installeren en te gebruiken. De bedrijfsapplicaties komen net als in de oude situatie vanuit de SaaS leverancier, datacenter of vanaf de server die in het bedrijf staat. Ook biedt Lemontree verschillende mogelijkheden de bedrijfsapplicaties vanaf eigen online omgevingen beschikbaar te maken. Ook kan vanaf de computer worden getelefoneerd, wat eenvoudiger en sneller gaat dan bellen vanaf een telefoon.
Toegang vanaf computers van derden

De werknemers kunnen ook vanaf andere computers bij hun werkplek. Vanuit een hotel, internetcafe of computers van derden (denk ook aan roaming werkplekken). Met een eenvoudige toegangsportal kan de gebruiker inloggen en bij zijn/haar applicaties, bestanden, mail en andere persoonlijke zaken. Hierdoor is de werknemer niet afhankelijk van een specifiek apparaat en kan overal ter wereld op elk tijdstip van de dag het werk worden voortgezet.

 

Bellen en gebeld worden maar dan professioneel

In de werkplek is ook vaste en mobiele telefonie geregeld. Daarbij is de mobiele telefonie onderdeel van de telefooncentrale en beschikt deze ook over alle mogelijkheden van de centrale. Alle medewerkers zijn bereikbaar op hun ene vaste nummer op zowel vast, mobiel als op de PC. Hierdoor verbetert de bereikbaarheid van de medewerker enorm en kunnen klanten de persoon altijd op 1 nummer bellen. Ongeacht waar deze persoon is en hoe hij op dat moment bereikbaar is. Binnen de OneDesk Mobile werkplek zijn ook geen overwachte telefoonkosten meer. Alle vaste en mobiele nummers in Nederland kunnen onbeperkt worden gebeld en ook het dataverbruik is onbeperkt.

 

Kosten

De OneDesk Mobile werkplek is beschikbaar voor Euro 56 voor gebruikers die geen vaste telefoon meer nodig hebben en alle gesprekken met de mobiele telefoon afhandelen. Voor gebruikers die nog wel een vaste telefoon op hun bureau nodig hebben is de werkplek Euro 68,50.

 

“We merken dat veel bedrijven behoefte hebben aan een werkplek waarbij ‘ICT commodity’ uit de cloud komt. Veel bestaande cloudwerkplekken zorgen echter teveel voor een ‘keurslijf’ bij de gebruiker, waardoor er weinig controle meer is op de werkplek. Tevens is het vaak lastig om deze werkplek te koppelen met bedrijfsapplicaties en andere toepassingen. Met die gedachte als uitgangspunt hebben we OneDesk Mobile ontwikkeld. Een werkplek die alle voordelen van cloud biedt voor de algemene ICT zaken die iedereen moet hebben, maar de organisatie en de gebruiker verder vrij laat om de overige zaken te regelen.” Zegt Michiel Preymann. “Overal kunnen werken en kunnen samenwerken en communiceren, dat is het doel wat we voor ogen hebben. En dat voor een bedrag waar menig mobiele telefoonrekening overheen gaat.”

 

Inhoud van de werkplek

 • Word, Excel, Powerpoint, Outlook, OneNote, Publisher, Lync
 • Sharepoint en Exchange
 • Office voor PC, Tablet en Mobile
 • 1 Terrabyte dataopslag via Onedrive for business
 • 10 GB en 500 MB per gebruiker teamopslag
 • e-mail en agenda’s
 • Online vergaderen
 • Chat & Skype functionaliteit
 • Yammer om in teams te communiceren
 • Teamsites om samen te werken aan documenten
 • Workspace 365 om eenvoudig toegang te krijgen tot alle gebruikersapplicaties en data
 • Onbeperkt vast/mobiel bellen en onbeperkt dataverbruik
 • Telefoontoolbar op de pc om snel en eenvoudig vanaf iedere lokatie te bellen