Veel gebruikers werken inmiddels met Office 365, de clouddiensten van Microsoft. Veel functionaliteit, altijd en overal kunnen werken en betalen per gebruiker per maand zijn veelgenoemde voordelen voor deze keuze. Ook Lemontree ziet bij veel klanten en relaties het gebruik van Office 365 toenemen. Daarbij adviseren wij alle bedrijven om met Barracuda Office 365 essentials te werken. Deze cloud-dienst is ontworpen voor meervoudig gelaagde beveiliging, archivering en dataprotectie van Office 365-omgevingen. Of in gewoon Nederlands deze oplossing zorgt voor veel veiliger werken en betere back-up mogelijkheden.

Barracuda Essentials for Office 365 is een gebruiksvriendelijk en makkelijk te beheren cloud-dienst die de functionaliteit van beveiliging en dataprotectie uitbreidt. Het combineert drie oplossingen van Barracuda – Barracuda Email Security Service, Barracuda Cloud Archiving Service en Barracuda Cloud Back-up.

Veiliger met mail

Laten we eerst eens kijken naar het gebruik van e-mail in Office 365. Hoewel er wel wat maatregelen zijn genomen om virussen en spam af te vangen lopen gebruikers (en de bedrijven waarvoor zij werken) nog steeds een behoorlijk risico op aanvallen, virussen en spam. Barracuda bevat geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals attachment sandboxing, anti-virus, anti-phishing en typosquatted link bescherming om beveiliging tegen geavanceerde gerichte aanvallen te beveiligen. Gegevensverliesbeveiliging en emailencryptie beschermen gevoelige gegevens, zoals creditcard- en klantgegevens beschermt. E-mailcontinuïteitdiensten zorgen ervoor dat de e-mailfunctionaliteit gewoon doorgaan als de primaire e-maildiensten niet beschikbaar zijn.

 

Barracuda Email Threat Scanner

Omdat e-mail de meest toegankelijke plaats voor geavanceerde bedreigingen is, is het zeer waarschijnlijk dat uw postvakken latente bedreigingen bevatten – kwaadaardige bijlagen die uw netwerk kunnen infecteren of een cryptografische ransomware-aanval uitvoeren en al uw bestanden gijzelen. Barracuda Email Threat Scanner is een gratis cloud-based service die uw Office 365-mailboxen onderzoekt met behulp van geavanceerde beveiligingsmethoden, om bestanden te detecteren en het beoogde gedrag waar te nemen. Het vindt en rapporteert gedetailleerde informatie over geavanceerde bedreigingen die in uw organisatiemail is ontdekt.

 

Back-up en herstel voor Office 365

Hoewel Office 365 versiebeheer bevat, waarmee u terug kunt gaan naar vorige versies van een bestand, is de back-up voorziening van Office 365 niet volledig. Zo kan het ongewenst weggooien van een bestand grote impact hebben op uw organisatie en is het terugzetten van een enkel bestand niet altijd eenvoudig. Met de back-up en herstelfaciliteiten van Barracuda kunt u ieder gewenst bestand, directory of disk herstellen, met een veel langere retentietijd dan binnen Office 365. Zo bent u beschermd in het geval van toevallige of kwaadwillige verwijdering en kunt u zelfs gegevens herstellen als u wordt geraakt door een ransomware-aanval.

 

Archiveren voor naleving van regelgeving

Er zijn sterke juridische en zakelijke redenen om ervoor te zorgen dat e-mails worden behouden, veilig gearchiveerd worden en gemakkelijk gevonden kunnen worden. Barracuda Essentials integreert met Office 365 om een krachtig, maar extreem intuïtief email retention en e-discovery systeem te creëren.

U kunt granulair e-mail retentiebeleid instellen om ervoor te zorgen dat belangrijke e-mails behouden en gearchiveerd worden. Alle gearchiveerde e-mails kunnen snel worden gevonden en geëxporteerd. Zelfs wanneer e-maildiensten niet beschikbaar zijn. Zo kunt u In geval van geschillen e-mailberichten locken om te voorkomen dat deze vernield of verwijderd worden.

 

Multifactor authenticatie

Naast het gebruik van Barracuda adviseren wij standaard het gebruik van Multifactor Authenticatie. Hierdoor verloopt het inloggen van de gebruikers altijd via een tweetrapsbevestiging. Naast het invoeren van een wachtwoord moet de gebruiker op een tweede apparaat bevestigen dat hij/zij de persoon is die inlogt. Deze bevestiging kan bijvoorbeeld op een mobiel device of met een tag plaatsvinden. Door multifactor authenticatie beschermt u de informatie binnen uw organisatie stukken beter en bent u veel beter gewapend tegen hackers en ongeoorloofde inlogpogingen van derden.

 

Wilt u meer informatie over het veilig werken in Office 365, neemt u gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.